Îți propui să ai propria ta grădină cu răsaduri? Iată ce să faci și ce poți comanda de la nuoricum.ro

În plus nici utilitățile nu mai sunt atât de greu de obținut dacă locuiești în mediul rural, iar dacă mai ai și o mașină, totul devine mult mai eficient în ceea ce privește deplasarea.

272

Până nu de mult oamenii optau pentru un apartament în centrul orașului pentru a fi cât mai aproape de locul de muncă, dar și de diverse facilități. Însă tehnologia este în plină dezvoltare, iar noi ținem pasul cu ea. Acum la mare căutare sunt locuințele din zonele urbane, acolo unde liniștea predomină, iar aerul este mai curat.

În plus nici utilitățile nu mai sunt atât de greu de obținut dacă locuiești în mediul rural, iar dacă mai ai și o mașină, totul devine mult mai eficient în ceea ce privește deplasarea.

Pe de altă parte, oamenii mai caută și o casă care dispune de o curte și o grădină, pentru că își doresc să cultive propriile răsaduri pentru că sunt mai sănătoase.

Chiar dacă pentru a avea o grădină trebuie să muncești foarte mult, satisfacția este de 10 ori mai mare, mai ales atunci când recolta este bogată.

Cum să ai grijă de grădina ta pentru a avea culturile așteptate

Indiferent de ce vrei să plantezi, optează pentru semințe de calitate premium, așa cum sunt cele din magazinul nuoricum.ro. Este primul aspect de care trebuie să ții cont atunci când vrei să plantezi.

Luna februarie

Este luna în care toți cei care dețin o grădină se apucă de treabă. Dacă ai plantați pomi, este luna în care îi cureți de frunzele uscate și îi dai cu var. Totodată trebuie să pregătești și pământul în care vei planta, așadar acesta trebuie să fie fertilizat. Poți folosi cenușă sau gunoi de la păsări.

Tot în această lună se testează și calitatea semințelor pe care vrei să le sădești. Cum faci acest lucru? Pune câteva semințe pe un șervețel cât mai umed cu apă. Dacă semințele germinează înseamnă că sunt de calitate. Poți găsi semințele de care ai nevoie la magazinul online Nu Oricum.

Luna Martie

În prima jumătate din această lună se face însămânțarea plantelor în solarii sau în câmp. Poți planta ardei, vinete sau roșii.

Tot în această perioadă se plantează și conopida, gulioarele sau varza timpurie. Asta în cazul în care deții un solar. Mai poți planta ceapa, usturoiul, morcovii, ridichiile, mazărea, patrunjelul și spanacul.

În cea de-a doua jumătate a lunii se pregătește însămânțarea pentru vinete, ardei și roșii (tot pentru solarii). Tot în această perioadă se pregătesc și răsadurile pentru castraveți.

Mai apoi și pomii se stropesc cu o soluție împotriva făinării, iar la o distanță de 2 săptămâni se mai stropesc cu o soluție împotriva monilinei. Dacă nu știi exact cum să procedezi, poți lua legătura cu cei ce la Nu Orium, pentru că au experiență vastă în domeniu și îți pot spune cu exactitate ce trebuie sa faci. Tot aici găsești și produse fitosanitare.

Luna aprilie

În prima jumătate a lunii se pot planta morcovii, păstârnacul, salata, pătrunjelul, sfecla roșie, mazărea târzie și sămânța de ceapă.

În următoarea perioadă poți planta dovleceii, fasolea, castraveții.

Lunile mai-iunie-iulie-august

Desigur că și în aceste luni se pot pot planta anumite legume, însă este important ca să dedici timp prășitului și plivitului cât și irigării.

În luna iulie se mai seamănă și răsadurile de toamnă, cele care se culeg în lunile septembrie și octombrie.

Septembrie- octombrie- noiembrie

Sunt lunile în care vor fi culese recoltele. Noiembrie este practic ultima lună de muncă în grădină.

Munca din aceste luni este răsplătită cu o recoltă pe cinste dacă ai ales semințele de calitate și ai avut grijă de grădină în permanență. Satisfacția este de 10 ori mai mare atunci când vezi că toate legumele au crescut frumos.

Ia legătura cu echipa de la Nu Oricum pentru a primi consiliere telefonică dacă ai întrebări. Vor și ce să îți recomande pentru ca tu să ai o recoltă bogată an de an.

Date de contact:

comenzi@nuoricum.ro

0787 603 417

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.