Aniversarea zilei de nastere a copilului este de fiecare data pentru parinti un moment emotionant si fericit, un prilej de a rememora prima zi din viata acestuia si de a se bucura observandu-l cum creste si cum evolueaza de la an la an. Iar un moment extrem de asteptat de catre micul sarbatorit in ziua in care el este vedeta incontestabila, va fi cu siguranta cel in care va primi cadourile, fara de care aniversarea sa parca nu ar mai avea acelasi farmec, dincolo de petrecerea pregatita si tortul delicios decorat cu lumanarele.

De aceea, parintii se vor stradui sa ii faca in acest sens o surpriza memorabila sarbatoritului si sa reuseasca prin cadoul ales sa il bucure si sa-i faca aniversarea de neuitat. Bineinteles, sunt o serie intreaga de variante care se pot materializa in cadoul ales si fiecare parinte si-ar dori sa-i daruiasca si luna de pe cer, pentru fericirea copilului lor. De obicei, pentru sarbatoritii cu varste mai mici se opteaza pentru articole de imbracaminte, varianta care in majoritatea cazurilor va avea efect in special in randul fetitelor, iar pe baieti este foarte posibil sa-i lase indiferenti, daca nu chiar sa fie dezamagiti. O alta varianta aleasa frecvent pentru micii aniversati este reprezentata de jucarii, care cu siguranta vor fi primite cu entuziasm de ambele tabere.

Iar atunci cand vor decide in acest sens, parintii trebuie sa tina cont de varsta implinita de copil, in functie de care sa aleaga ceva potrivit, nu jucarii prea complicate pentru anii lui si care sa ii depaseasca puterea de intelegere.  Pentru copiii care au de la cinci ani in sus, o idee excelenta este o jucarie tip fingerlings, care functioneaza pe baterii, pe care cei mici vor fi incantati sa o testeze si pe care o vor adora de la prima vedere.

Este vorba despre niste figurine micute cat palma de copil, care infatiseaza pui de maimutica, extrem de dragalasi si prietenosi, viu colorati si pusi pe nazdravanii. Fac parte din categoria de jucarii inteligente si educative, iar prin interactiunea lor cu acestea, copiii au numai de castigat. Ii va invata ce este prietenia, sensibilitatea, responsabilitatea, ii va face mai deschisi, mai sociabili, le va spori interesul pentru tot ce se petrece in jurul lor, le va stimula creativitatea, curiozitatea, gratie functiilor cu care sunt inzestrate aceste jucarii speciale, care ii vor insoti peste tot, maimutelele jucause agatandu-se de degete sau stand atarnate de diverse obiecte.