Judecătoarea spune într-o postare pe Facebook că documentul folosit de ministrul Tudorel Toader la cerera de revocarea lui Kovesi, este unul public și că  amenițările cu plângeri penale nu se justifică.

“Deci ministrul e acuzat ca a folosit la propunerea de revocare un document deja public al Inspectiei Judiciare pentru o cerere de revocare, Circ, tam-tam, amenintari cu plangeri penale, sar nu stiu ce asociatii.

In ce lume traim? Cu ce masuri? Au fost oameni judecati, linsati propriu-zis public, inclusiv magistrati, pe scurgeri de interceptari, pe rechizitorii livrate public, cu televiziuni la poarta, cu catuse la maini, spectacole care au costat la CEDO si mai mult, au costat vieti. “, scrie judecatoarea.

VIDEO / O MAȘINĂ A ARS CA O TORȚĂ ÎN VIIȘOARA. AUTOTURISMUL S-A APRINS ÎN MERS

Nimeni nu a sarit atunci in sus ca oamenii aceia au auzit ca li se spune “pa” unui proces echitabil, nimeni nu s-a intrebat atunci cum vor judeca de impartial judecatorii investiti cu acele cauze, dar acum murim de grija unor procurori (5) alesi in CSM (deci cei mai dintre cei) care din cauza ministrului nu vor judeca obiectiv.

Cred ca sunt eu prea eleganta, de felul meu. Incep sa ma gandesc insa de ce presedintele tarii mele amesteca justitia cu politicul cand afirma ca e deja o “oportunitate politica” revocarea procurorului sef al DNA.