Foto: Pagina de Transilvania

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră că este dreptul președintelui Klaus Iohannis să atace bugetul la CCR, precizând că nu din această cauză sunt întârzieri, ci pentru că bugetul ar fi trebuit adoptat în noiembrie 2018.

Întrebat, vineri, de presă, la Cluj-Napoca, înaintea Congresului UDMR, cum comentează decizia președintelui Klaus Iohannis de ataca bugetul la CCR, Kelemen Hunor a spus că nu ştie care sunt argumentele preşedintelui, dar nu vrea să intre în detalii.

Este dreptul preşedintelui Iohannis de a trimite actele votate în Parlament şi, din acest punct de vedere, nu e nimic de comentat. Dacă preşedintele are o dilemă, e constituţional, trimite textul la Curtea Constituţională. Dacă Guvernul ar fi venit în Parlament cu acest buget în noiembrie, aşa cum era normal, probabil că şi atunci ar fi trimis preşedintele Iohannis la Curtea Constituţională, dar era anul trecut. Din acest punct de vedere este o întârziere de trei luni şi probabil că vom mai avea două săptămâni. (…) Întârzierea nu acum începe, întârzierea a început anul trecut, când Guvernul a amânat trimiterea proiectului de buget în Parlament. Eu nu ştiu argumentele preşedintelui, nu vreau să intru în detalii, dar este dreptul preşedintelui şi nu din această cauză se întârzie bugetul”, a spus Kelemen.

Acesta a precizat că sunt probleme cu bugetul la nivelul autorităţilor locale, la nivelul investiţiilor din cauza acestei întârzieri de trei luni, la care se mai adaugă două-trei săptămâni.

”Sunt probleme în sistemul de învăţământ, la autorităţile locale, în sănătate şi, ceea ce este probabil cel mai grav, în domeniul investiţiilor publice. Votarea bugetului în 2019 este o restanţă a lui 2018 şi nu este restanţa Parlamentului, este restanţa Guvernului”, a conchis președintele UDMR.

Publicitate