În următoarele zile va fi lansat anunțul pentru licitația privind studiul de prefezabilitate al viitorului metrou de la Cluj-Napoca. Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, în deschiderea ședinței de Consiliu Local pe 1 noiembrie.

“Suntem foarte aproape să lansăm studiul de prefezabilitate pentru selectarea consultantului astfel încât să elaborăm un caiet de sarcini după toate rigorile viitorului unui metrou şi nu după ceea ce există astăzi în materie de realizare a unui metrou obişnuit. Sper ca în prima parte a lunii noiembrie, în primele 10 zile, să fim în măsură să lansăm în licitaţie publică pentru studiul de prefezabilitate.

Pentru investiţii mai mari de 75 milioane de euro este nevoie şi de studiu de prefezabilitate şi de studiu de fezabilitate. Este o cerinţă legală. Evident, după aceea va continua cu licitaţia de execuţie”, a precizat Boc, potrivit monitorulcj.ro, preluat de digi24.ro.

Edilul spune că metroul de la Cluj nu va reproduce „o situaţie existentă astăzi”. „Metroul pe care îl pregătim să îl construim la Cluj nu este unul care să reproducă o situaţie existentă astăzi (…) Va fi şi un cost mai redus. Tot ce se face va ţine cont de evoluţia tehnologiei în materie de realizare a metroului, de aceea am avut nevoie de un consultant pentru a vedea tot ce este mai actual în lume cu privire la construcţia de la zero a unui metrou. E mai simplu să construieşti un metrou de la zero decât să îl modernizezi pe cel existent”, a spus Boc.

Potrivit edilului, linia de metrou ar urma să fie construită între Florești și Apahida în următorii “10-15 ani”. Ar fi vorba deci de aproximativ 22 de kilometri de linie de metrou.

Sursa: clujcapitala.ro