Patru orașe din Transilvania vor găzdui o serie de concerte de jazz simfonic susținute de Elena Mîndru & Orchestra Română de Tineret. Turneul va avea loc în perioada 6-9 septembrie. Solista de jazz Elena Mîndru, stabilită în Finlanda, revine în România cu cel mai important turneu al carierei sale, alături de Orchestra Română de Tineret. Artiștii vor concerta în patru orașe din Transilvania unde nu există orchestre simfonice: Sighișoara, Zalău, Negrești-Oaș și Toplița.

Symphonic meets Jazz reprezintă un concept unic organizat în Romania și urmărește susținerea tinerilor compozitori și a noilor lucrări simfonice scrise de aceștia, dialogul între genurile muzicale și mobilitatea muzicienilor participanți. Acest model nou de concert și gen muzical în România invită publicul larg, în special pe cel tânăr să facă cunoștință cu muzica simfonică și muzica jazz, cu muzica live, cu cultura și valorile muzicale naționale și internaționale.

Prin intermediul turneului Symphonic Jazz in Transylvania organizatorii urmăresc realizarea unui eveniment de calitate superioară, în orașe care nu dispun la ora actuală de filarmonică proprie și în care accesul la acest tip de eveniment este redus. Publicul din aceste orașe și din împrejurimi va putea face cunoștință cu un concert unic și extraordinar, în care muzica jazz este îmbinată cu muzica clasică și cu influențe folclorice românești.

Elena Mîndru reprezintă cu onoare pe scene internaționale generația română de tineri muzicieni de jazz. Plecată de pe băncile Academiei de Muzică din Cluj, actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, Elena a câștigat numeroase premii la festivaluri de jazz din Europa și a lansat de-a lungul anilor trei albume.

Programul turneului:
6 septembrie – Sighișoara, Sala de Spectacole Mihai Eminescu
7 septembrie – Zalău, Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău
8 septembrie – Negrești Oaș, Sala Dallas
9 septembrie – Toplița, Casa de Cultură Toplița