Lămpi de semnalizare cu LED. Cum le alegi?

Principala preocupare a oricărui conducător auto pe șosea este siguranța. Producătorii de vehicule oferă o varietate de caracteristici de iluminare frontală și exterioară pentru mașini, concepute pentru a spori siguranța generală în timpul condusului. Majoritatea oamenilor se concentrează pe vizibilitatea pe care o oferă iluminatul frontal pentru conducerea pe timp de noapte, însă, uneori trec cu vederea rolul important al lămpilor de semnalizare.

Lămpile de semnalizare îți permit să indici clar direcția în care intenționezi să mergi. Atunci când lampa de semnalizare se stinge sau nu răspunde în timp util, nu vei putea avertiza șoferii din față sau din spate de acțiunile pe care intenționezi să le realizezi. Așadar, lămpile de semnalizare care nu funcționează în mod corect fac din vehiculul tău un pericol pentru siguranța pe șosea. O variantă bună ar fi să optezi pentru lămpi de semnalizare cu LED. Cum le alegi?

Ce sunt becurile de semnalizare cu LED-uri?

Majoritatea vehiculelor vin din fabrică cu becuri de semnalizare cu halogen, care sunt mai accesibile decât becurile de semnalizare cu LED. Dar, în ultimii ani, prețul LED-urilor a scăzut semnificativ, ceea ce le face o opțiune viabilă atunci când vine vorba de înlocuirea iluminatului mașinii tale, indiferent dacă ai nevoie de becuri noi pentru faruri, becuri pentru luminile din spate sau becuri pentru indicatoare de direcție.

În general, becurile LED durează mult mai mult decât cele cu halogen, ceea ce înseamnă că nu va trebui să înlocuiești becurile atât de des. Pe lângă durata de viață mai lungă, becurile LED sunt mai luminoase și consumă mai puțină energie electrică. Este posibil să coste puțin mai mult, dar vei economisi bani pe termen lung, având în vedere că vei înlocui mai puține becuri.

Cel mai important factor atunci când cumperi lămpi de semnalizare cu LED-uri este să te asiguri că le alegi pe cele potrivite pentru mașina ta. Verifică tipul de bec de care ai nevoie pentru vehiculul tău specific și asigură-te că becul special pe care îl cumperi se va potrivi. Apoi, vei dori să determini cât de luminoase dorești să fie becurile. Acest lucru este specificat de producția de „lumeni” anunțată de producător. Asigură-te că achiziționezi un bec de calitate care va dura mult timp – cele mai multe companii susțin că becurile lor de semnalizare cu LED-uri au o durată de viață de aproximativ 30.000 de ore. 

De ce ar trebui să alegi lămpi de semnalizare cu LED-uri?

Lămpile de semnalizare joacă un rol extrem de important pentru a avea o experiență de condus sigură. Luminile de semnalizare indică intenția ta pe șosea, iar faptul că le permiți șoferilor să știe când intenționezi să virezi sau să schimbi banda de circulație, face ca acest lucru să fie mai sigur pentru toată lumea de pe șosea.

Pe lângă economisirea de bani datorită faptului că au o durată de viață mai lungă, alegând lămpi semnalizare cu LED îți vei spori și siguranța pe șosea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.