Lansarea proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Baia Sprie bazată pe planul de mobilitate urbană durabilă”

496
blank

Proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Baia Sprie bazată pe planul de mobilitate urbană durabilă” având cod SMIS 126192, se implementează de beneficiarul BAIA SPRIE, pe perioada 03.06.2014-31.05.2021.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea emisiilor de carbon, încurajarea utilizării sistemului de transport public, precum şi creşterea gradului de utilizare a transportului nemotorizat (mersul cu bicicleta) in oraşul Baia Sprie. Acest obiectiv general se încadrează în prioritatea de investiţii 4e, care derivă din Obiectivul Tematic 4 – „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon în toate sectoarele” a Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt :

  • asigurarea infrastructurii necesare pentru creşterea ponderii transportului cu bicicleta prin construirea a 3,7 km de pistă pentru bicicleta în termen de 29 de luni
  • creşterea ponderii deplasării pietonale în detrimentul transportului motorizat prin construirea a 1,9 km de share space, în vederea reducerii emisiilor de CO2 din transport
  • creşterea numărului de pasageri transportaţi în cadrul sistemului de transport public de călători al oraşului cu peste 5%.

Valoarea totală a proiectului (inclusiv finanţarea nerambursabilă) este 9.978.290,89 lei, din care Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR 8.389.486,11  lei, respectiv din Bugetul naţional 1.283.097,88 lei.

Grupul ţintă este reprezentat de toţi locuitorii oraşului Baia Sprie, care vor fi beneficiarii construirii pistei de biciclete şi a share spaces-ului, în vederea reducerii emisiilor de CO2 rezultate din transport. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt:

  • populaţia oraşului Baia Sprie, care va beneficia de pista de biciclete si de share spaces-ului construit
  • turiştii (inclusiv persoanele care tranzitează oralul Baia Sprie) care vor avea la dispoziţie o pistă de biciclete construita pentru transport nemotorizat
  • populaţia judeţului Maramureş, investiția servind ca exemplu pentru celelalte oraşe din judeţ, în scopul îmbunătățirii și conservării mediului înconjurător, cât și a infrastructurii urbane.

blank

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.