Lecția juridică de clasa primară: judecătorul Cristi Danileț în rolul de învățător

165

Cunoscutul judecător clujean Cristi Danileț a avut astăzi rolul de învățător. El a susținut o oră de educație juridică în fața copiilor din clasele a treia și a patra de la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului educațional “Învață de la cei mai buni”.

Proiectul a fost inițiat de elevii din clasa a III-a E, “Exploratorii”; ei au decis ca primul lor învățător alternativ să fie Cristi Danileț. Copiii i-au invitat, de asemenea, să ia parte la discuție pe mai mulți dintre colegii lor din clasele primare de la “Bălcescu”.

„Este foarte important pentru copii sa inteleaga ca regulile sunt facute pentru a fi respectate. De cativa ani de zile judecatorii, procurorii si avocatii merg prin scolile din Romania pentru a-i invata lucruri elementare despre regulile de acasa si importanta respectarii lor dar si despre regulile de circulatie, despre regulile de la scoala. Ne intereseaza ca tinerii sa se obisnuiasca cu ideea de lege inca de mici ca atunci cand vor fi mai mari sa fie adulti responsabili.” spune judecătorul Cristi Danileț.

Cei mici au fost extrem de receptivi, au pus întrebări și au ascultat cu mult entuziasm sfaturile judecătorului care le-a adresat și invitația de a vizita în viitorul apropiat și Tribunalul Cluj pentru a vedea cum funcționează lumea justiției.

“Proiectul “Învață de la cei mai buni” își propune să aducă față în față copiii din clasele mici cu posibilele lor modele de viață. În sala de curs vor fi invitate persoane cunoscute din mai multe domenii de activitate, care să interacționeze cu cei mici și să ,,iradieze” pasiune. Elevii vor putea vedea astfel că școala nu este un concept abstract, un drum care nu duce nicăieri. Vor afla cât se poate de direct unde pot ajunge fiecare dintre ei făcând apel la o calitate foarte prețioasă: perseverența”, a arătat Diana Muncaciu, profesorul-învățător al elevilor din clasa a III-a E.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here