Activitatea Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a fost suplimentată cu încă o linie de gardă, după ce  numărul pacienților cu gripă, pneumonii și infecții respiratorii a depășit 100 pe zi.  

Măsura luată de Consiliul Judeșean Cluj, care are spitalul în subordine, are un caracter temporar. Astfel, aceasta va fi valabilă pentru lunile februarie şi martie.

Porivit CJ Cluj, începând cu luna ianuarie s-au înregistrat şi se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de cazuri de gripă. De asemenea, a crescut şi incidenţa virozelor respiratorii şi a complicaţiilor acestora, fiind astfel favorizată creşterea numărului de cazuri de pneumonii şi infecţii respiratorii.

La această oră, numărul pacienților care ajung la Camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase pe parcursul a 24 de ore depăşeşte deja 100. Mai mult, medicii preconizează că acesta va crește în lunile februarie şi martie. În ultimele 24 de ore, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj au ajuns și 10 pacienți în stare gravă.

Linia suplimentară de gardă va fi deservită de patru medici, iar reprezentanții CJ Cluj spun că plata aceastora este asigurată.

„Această măsură preventivă pe care am luat-o, de a introduce temporar o linie de gardă în plus, are rolul de a veni în sprijinul pacienţilor, aceştia nefiind astfel puşi în situaţia de a aştepta un interval mare de timp în aceleaşi încăperi în care se află un număr mare de persoane cu boli transmisibile şi într-o perioadă în care numărul ambulanţelor care aduc pacienţi critici este unul ridicat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Publicitate