VODEO DESCINDERI | Liviu Șipoș, fost ofițer BCCO Cluj, săltat de DIICOT București pentru șantaj prin intermediul firmei sale de ”detectivi particulari”

DIICOT București a efectuat un flagrant la mai multe persoane care montau sisteme de supraveghere neautorizate pentru a colecta informațiii și a-i șantaja pe directorii de societăți comerciale. Se pare că planul era pus la punct de Liviu Șipoș, ex ofițerul antidorg de la BCCO Cluj, plecat din poliție prin pensionare. 

Individul acesta care pare a fi încă într-o formă de zile mari, oprea oameni în trafic, îi amenința cu arma, se dădea drept polițist activ și îi șantajea cu probe video și audio.

Patru bărbați bănuiți că ar fi șantajat oameni de afaceri după supravegherea ilegală a acestora au fost reținuți în urma unei acțiuni fulger de prindere în flagrant delict și a 6 percheziții realizate de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au fost reținuți.

La data de 15 august 2020, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată – I.G.P.R. și procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat o acțiune operativă pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată, în Cluj-Napoca și localitatea Florești, județul Cluj. Astfel, a fost realizată o acțiune de prindere în flagrant delict, urmată de efectuarea a 6 percheziții domiciliare și punerea în executare a 4 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite.

Din cercetări a reieșit că liderul grupării ar fi administrat o firmă de detectivi, sub paravanul căreia ar fi realizat în fapt activități de supraveghere și monitorizare constantă, în mod ilegal, a unor oameni de afaceri, în scopul șantajării acestora. Membrii grupării ar fi identificat persoane care ar fi putut fi pretabile, din perspectiva subiectivă persoanelor bănuite, la implicarea în activități infracționale, în acest caz din sfera traficului internațional de droguri. Posibilele suspiciuni ale membrilor grupării, fără reprezentare în realitate, ar fi fost generate în 2 modalități: fie persoana vizată avea antecedente penale în acest sens, fie în urma verificărilor efectuate de către membrii grupării rezultau  informații conform cărora anumite persoane fizice sau juridice au obținut venituri mari într-o perioadă scurtă de timp deși obiectul lor de activitate nu era, în opinia persoanelor bănuite, generator de astfel de profituri financiare”, arată anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.