Încă înainte să fie recepționat lotul 3 al autostrăzii Sebeș – Turda are, deja, nevoie de reparații. Ultimele măsurători ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au indicat probleme pe o bucată mai mare de trei kilometri. Negate inițial de constructorul Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, acestea au fost asumate în cele din urmă de antreprentorii italieni care au contractat lucrarea în 2014 pentru aproape 100 de milioane de euro.

Practic, este vorba despre siguranța autoturismelor, pe porțiunea cu probleme acestea alunecând ca pe patinoar. Astfel, suprafața cu pricina va fi reasfaltată și frezat, constructorul italian încercând să finalizeze lucrările până la data de 30 iulie când este prevăzută recepția tronsonului.

Trebuie menționat că la începutul acestui an CNAIR a amânat cu 90 de zile recepția lotului 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda, din cauza execesului de bitum şi a problemelor de rugozitate şi planeitate. Italienii îi acuzau la vremea respectivă pe şefii de la Drumuri de rea-voință susținând că aceștia nu vor să recepționeze tronsonul, care ar fi fost gata încă de anul trecut.

Contractul pentru construirea lotului 3 din Autostrada Sebeş – Turda a fost semnat în urmă cu mai bine de patru ani, respectiv în aprilie 2014, iar câștigătoare a fost desemnată Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, pentru suma de 420,5 milioane de lei (90.430.107,52 euro).

sursa foto: youtube

Publicitate