Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni continuă greva foamei în fața Ministerului Sănătății. Edilul și-a petrecut noaptea într-un cort amplasat în fața instituției și nu are de gând să renunțe la forma radicală de protest. Acasă, la Ulmeni, angajații primăriei, în semn de solidaritate cu gestul primarului, au mers la serviciu cu banderole albe.

„Sunt în a doua zi de grevă a foamei! Au fost cadrele medicale de la Ambulanță pentru a doua oară… Sunt bine și sănătos! Starea de spirit și psihică este una bună! Sunt determinat să merg până la capăt pentru comunitatea mea și pentru proiectele mele”, a scris Lucian Morar pe Facebook.

În cea de-a doua zi de protest, Lucian Morar a fost vizitat de senatorul de Maramureș, Severica Covaciu, deputatul Adrian Todoran, dar și de către deputatul de Sălaj, Liviu Balint, fostul șef al Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj. Secretaru de stat Rodica Nassar a ieșit și ea în stradă pentru a vorbi cu primarul Lucian Morar.

Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni, a intrat în greva foamei luni, 15 aprilie, în fața Ministerului Sănătății. El solicită Ministerului un centru de ambulanță pentru orașul său și arată că se fac demersuri încă din 2011 pentru rezolvarea situației.

Sunt siderat de decizia Ministerului Sănătăţii, comunicată public prin canalele media județene cu prilejul inaugurării Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte, de a înființa o stație de ambulanță în comuna Ariniș, județul Maramureș, în condițiile în care U.A.T. ORAȘ ULMENI a început acest demers justificat în anul 2011 și nu a primit răspuns favorabil. Am transmis solicitări privind înființarea unei stații sau substații de ambulanță în orașul Ulmeni, județul Maramureș, începând cu anul 2011”, a spus Lucian Morar.