Mai multe spitale din Cluj, pregătite să revină la sistem mixt. Vor trata cazuri Covid și non-Covid

70

Mai multe spitale din Cluj-Napoca sunt pregătite să revină la sistemul mixt, în care vor trata atât pacienți Covid, cât și bolnavi non-Covid.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean (CJ) Cluj, spitalele din subordinea instituției se pregătesc de revenirea la normalitate, în contextul scăderii incidenței cazurilor de Covid-19 în județul Cluj. Astfel, în perioada următoare acestea vor funcționa într-un sistem mixt, care permite tratarea pacienților non COVID, nu doar a persoanelor infectate cu coronavirus.

„Veștile sunt mai mult decât îmbucurătoare pentru pacienții clujeni, care vor putea fi tratați în mod corespunzător de echipele medicale ale spitalelor noastre. Am solicitat managerilor unităților medicale pe care le avem în subordine să conceapă modalitățile optime de reorganizare a structurilor, astfel încât să asigure un maxim de siguranță și confort, precum și cele mai bune servicii atât pentru pacienții COVID-19, cât și pentru cei care nu sunt infectați cu acest virus”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Astfel, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” își va readuce în incinta unității medicii secției de Chirurgie Toracică, cei care în ultima perioadă și-au desfășurat activitatea și au efectuat operații în cadrul secției de Chirurgie nr. I a Spitalului Județean de Urgență. Această revenire va aduce numeroase beneficii pacienților, care vor putea fi programați mai rapid pentru operații. Alte modificări vor consta în reducerea numărului de paturi dedicate COVID-19, restabilirea circuitelor și efectuarea triajului pacienților la parterul unității medicale.

Totodată, Spitalul de Recuperare își va modifica structura astfel încât să revină la activitatea specifică, urmând să rămână o structură redusă dedicată pacienților infectați cu coronavirus. Totodată, va continua să funcționeze programul de recuperare medicală a persoanelor care au rămas cu diverse probleme de sănătate în urma infecției cu COVID-19.

În ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase, în următoarele două săptămâni acesta va continua să trateze doar cazurile de COVID-19, urmând ca ulterior să fie analizată posibilitatea reorganizării structurii astfel încât să trateze și pacienții non COVID-19.

„În continuare, fiecare spital va gestiona propriile cazuri de persoane infectate cu coronavirus, fără a se mai efectua transferul pacienților între instituțiile spitalicești de profil, cu excepția situațiilor medicale care impun acest lucru”, au transmis reprezentanții Cj Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here