A devenit deja o tradiție ca cele mai valoroase și mai creative trupe independente din întrega țară să-și dea întâlnire la Sibiu, în fiecare toamnă, pentru un maraton artistic plin de prospețime, energie și culoare. La această ediție, publicul va fi întâmpinat cu producții din Cluj, Târgu Mureș, Sibiu, București, Timișoara și Iași, majoritatea pe texte originale, scrise chiar de artiștii implicați în realizarea lor.

Organizatorii au pregătit câteva spectacole menite să aducă voie bună și totodată să atragă atenția asupra unor realități sociale și morale care ne privesc pe noi toți. Astfel, Frilensăr & Teatrul Luni de la Green Hours vor prezenta două producții de un comic molipsitor. ,,Mălăieș în călcăieș“, ce se va juca sâmbătă, 6 octombrie de la ora 23:00 la Teatrul Gong.

Este o reinterpretare a basmului „Capra cu trei iezi”, având în prim-plan povestea de iubire între fiica cea mică a familiei Capră și mezinul familiei Volf, a cărui dispariție vor să o răzbune tatăl și cei doi frați. Situațiile prezentate, graiul moldovenesc, mimica, muzica și coregrafia vor crea cu siguranță o atmosferă de neuitat.

,,Înaintea Erei Noastre“, cel de-al doilea spectacol creat de Frilensăr & Teatrul Luni de la Green Hours, va avea loc tot la Teatrul Gong, duminică, 7 octombrie de la ora 19:00. Acțiunea este plasată într-o Moldovă aproape mitică, săracă, lipsită de curent electric, și deci de acces la informație, în care nici măcar veștile despre Revoluţia din 1989 nu ajung.

Această lume fabuloasă, trăind în afara istoriei, are resurse de umor inepuizabil datorită tipologiilor umane, moldovenismelor și întâmplărilor haioase, chiar absurde, ce se creionează aici. Dacă ,,Înaintea Erei Noastre“ vorbește despre despre oameni din medii sociale uitate, ,,HUOOOOO!!!”, spectacolul trupei Auăleu, din Timișoara, ce va fi prezentat pe 7 octombrie de la ora 16:30, la Grădina BIS Teatru, aduce în prim –plan conflicte sociale, fiind inspirat de protestele din ultimii doi ani.

Un jandarm și o bătrână discută în cheie comică despre așteptările și neîmplinirile prezentului, despre grija zilei de mâine, despre viitorul tinerelor generații, despre libertate, artă, dragoste și poezie, despre lucrurile pentru care merită să luptăm. Una dintre surprizele acestei ediții a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop” o constituie ,,Duelul giganţilor’’ ce va avea loc pe 7 octombrie de la ora 05:00 dimineața, la Atrium, un show în care se vor întrece Alex Ștefănescu, finalist Românii au talent 2018 și Claudiu Fălămaș, participant la Vocea României, ediția în curs.

Un loc aparte în programul maratonului teatral din acest an îl ocupă repunerea în valoare a unor construcții aproape uitate din patrimoniul sibian, precum Biserica Sfântul Francisc și Biserica Fortificată din Gușteriţa. Prima dintre ele va deveni locul de desfășurare al spectacolului „Venus și Adonis“, prezentat duminică, 7 octombrie, de la ora 15:00, iar curtea celei de-a doua va găzdui actorii BIS Teatru, care vor juca acolo ,,Buzunarul cu pâine“, tot duminică, de la ora 16:00.

Prețul unui bilet este de 25 de lei, pentru adulți, și 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Pentru vizionarea spectacolului pentru copii ,,Anaz și Dragonul” din data de 7 octombrie, ora 12:00, de la Grădina BIS Teatru, se va plăti bilet unic în valoare de 12 lei. De asemenea, organizatorii au pus în vânzare un număr limitat de abonamente, valabile pentru toate spectacolele din perioada 6-7 octombrie 2018 la prețul de 125 de lei.