Marius Copil (93 ATP) s-a calificat în turul secund la US Open, marți seară, după ce a trecut de francezul Ugo Humbert (63 ATP), scor 6-3, 5-7, 7-6 (11), 4-6, 6-1.

Singurul reprezentat al româniei pe tabloul masculin de simplu de la US Open a avut parte de o partidă foarte dificilă în turul inaugural. Copil a condus de două ori la seturi, însă de fiecare dată a fost egalat.

CITESTE SI: Copii din Germania abuzați şi ținuți în sclavie, în Maramureș. Unii au încercat să se sinucidă

În decisiv, arădeanul a câștigat categoric, 6-1, iar partida s-a încheiat cu Marius Copil victorios, după o partidă care a durat patru ore și 15 minute.

Copil a obținut cea mai bună performanță din carieră la US Open, iar în turul secund îl va înfrunta pe francezul Gael Monfils (13 ATP), cel care a trecut în prima rundă de Albert Ramos-Vinolas (51 ATP), scor 7-6 (2), 6-4, 6-3.

Sorana Cîrstea (106 WTA) s-a calificat în turul secund la US Open, miercuri dimineață, după ce a trecut de cehoaica Katerina Siniakova (37 WTA), scor 7-5, 6-2.

Deși întâlnea o adversară mai bine clasată și nu mai câștigase o partidă din luna mai, din primul tur de la Roland Garros, Sorana Cîrstea a făcut o partidă excelentă și s-a impus după o oră și 22 de minute.

În turul secund, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Aliona Bolsova Zadoinov (100 WTA), cea care a realizat, de asemenea, o surpriză în prima rundă, eliminând-o pe Barbora Strycova (31 WTA), scor 6-3, 0-6, 6-1.