Martin, Remy Martin! Totul despre bautura preferata a oamenilor rafinati

76
Foto: unsplash.com

Mai tii minte petrecerile somptuoase de altadata? In mod evident, daca citesti acest articol, amintirea balurilor luxoase si a seratelor burgheze este o plasmuire a imaginatiei. Insa, filmele de epoca si cartile ofera o imagine de ansamblu asupra acestor evenimente. Bijuterii scumpe, maniere, incaperi decorate cu obiecte rare de arta, o lumina calda si parfumuri alese.

Acest tablou de poveste nu este specific doar nobilimii din trecut, ci poate deveni realitate, in prezent, pentru orice om rafinat. Poate ti se pare complicat sau chiar imposibil, dar biletul tau de intrare la o seara de neuitat este mai aproape decat crezi! Ti-l prezentam pe Martin, Remy Martin!

A fost odata ca niciodata…

Totul a inceput in anul 1729, atunci cand un tanar de numai 29 de ani a inceput o afacere care va schimba nu doar viata sa, ci viata tuturor urmasilor sai. Numele sau a devenit in timp sinonim cu rafinamentul, clasa si luxul. Compania se mandreste astazi ca fiind singura casa de coniac fondata de un somelier profesionist.

Foto: unsplash.com

De ce Remy Martin?

Brandul produce o gama variata de coniac. In mod exclusiv, toate sunt preparate cu eaux de vie proaspata, provenita din regiunile Grand Champagne si Petite Champagne, din Franta. Aproximativ 50% din productia anuala apartine de Grand Champagne, unde strugurii sunt crescuti intr-un sol argilos, benefic pentru strugurii distilati in eaux de vie, care este mai apoi  maturata in butoaie din lemn de stejar.

V.S.O.P. sau X.O.?

Atunci cand optezi pentru un coniac, trebuie sa iei in considerare trei aspecte: cand il vei bea, unde il vei bea si care este varsta coniacului. In grandiosul portofoliu Remy Martin vei descoperi doua mari categorii: V.S.O.P. si X.O. Prima este o abreviere de la Very Superior Old Pale si, in cazul acestui brand, vanzarile de V.S.O.P. ocupa pozitia de lider la nivel mondial. X.O. vine de la Extra Old, un blend de 400 de tipuri de „apa vietii”. Este indicat sa le incerci pe ambele!

On the rocks sau in the mix?

Orice varianta in care alegi sa degusti coniacul vine cu particularitatile sale. In cazul in care preferi gustul puternic, intens, probabil vei alege experienta on the rocks. Pentru a potenta aromele intrinseci din paharul cu Remy Martin, adauga doua cuburi de gheata.

In schimb, daca iti place gustul de coniac, insa preferi cocktailurile, exista o lunga lista care iti va satisface chiar si cele mai sofisticate cerinte. De exemplu, Old Fashioned, Sazerac sau Manhattan sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute cocktailuri care au la baza coniacul.

Aceasta bautura este o pereche ideala si atunci cand vine vorba despre branzeturi, deserturi sau aperitive. Prin urmare, gradul de rafinament al coniacului stabileste varietatea de preparate care il vor accepta cu eleganta. Se potriveste de minune atat la evenimentele casual sau business, cat si la celebrarea unor momente deosebite alaturi de familie sau de prietenii apropiati. Se poate consuma inainte sau dupa masa si va fi mereu sufletul petrecerii. Doresti sa te simti precum nobilii de altadata? Invita-l la petrecere pe Martin, Remy Martin! Il gasesti disponibil in magazinul online www.beicevrei.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here