Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) are două specializări în top 300 în clasamentul general al celor mai bune universități din lume. Dacă în topul mondial general UBB se situează în intervalul 601-700, fiind urmată de Universitatea din București (poziționată în intervalul 801-900), în ceea ce privește rezultatele pe domenii, matematica din UBB are şi în acest an cea mai bună poziționare (201-300 din 500 de poziții incluse în top).

La rândul său, domeniul administraţie publică, dezvoltat în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din UBB, se află pentru prima oară în top 200, ocupând, alături de Academia de Studii Economice București, prima poziție la nivel național (poziția 151-200.

UBB este lider național, alături de Universitatea din București, și în domeniul Geologiei, situându-se între primele 500 de poziții în top Shanghai, în timp ce domeniul inginerie chimică al UBB, poziționat în intervalul 401-500 (din 500 de poziții), ocupă locul trei în ţară, alături de alte universități românești de prestigiu. În domeniul Fizică, UBB este poziţionată în intervalul 401-500, ocupând a doua poziție la nivel național.

„Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca continuă să facă performanță și să se ridice la nivelul celor mai bune universități ale lumii, în ciuda strategiilor, deciziilor și reglementărilor recente sau mai vechi ale ministerului/ministerelor de specialitate, care au afectat drastic competitivitatea universităților românești. Amintim aici subfinanțarea cronică, faptul că cercetarea ca activitate independentă nu este finanțată în universități și reglementările anti-performanță, iar dintre măsurile recente menționăm reducerea locurilor la masterat/doctorat.

Dincolo de performanța globală a UBB, domeniile abordate și dezvoltate de UBB pătrund rând pe rând în acest clasament pe poziții onorabile, fapt care dovedește că suntem cu adevărat o instituție competitivă internațional și responsabilă față de societatea românească, de la actul educațional și activitatea de cercetare, până la implicarea în comunitate”, a declarat prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice.