Mediatorul Negreanu Aurelian Cătălin numit în funcția de Președinte al Corpului Profesional al Mediatorilor din Județul Satu Mare

Mediatorul Negreanu Aurelian Cătălin numit în funcția de Președinte al Corpului Profesional al Mediatorilor din Județul Satu Mare

In sedinta Consiliului de Mediere (CdM) care a avut loc la București in data de 28 iunie 2019, mediatorul maramuresean Negreanu Aurelian Catalin, a fost numit in functia de Presedinte al Corpului Profesional al Mediatorilor din Judetul Satu Mare ( CPMJ Satu-Mare).

Am acceptat numirea ca Presedinte al CPMJ Satu Mare, avand convingerea ca datorita experientei mele in activitatea de mediator, a implementarii si dezvoltarii managementului si marketingului biroului meu de mediator precum si a calitatii de formator in mediere ma poate ajuta sa dezvolt un nou concept de lucru, specific zonei de Nord-Vest a tarii, astfel incat, alaturi de colegii mei sa putem da o nota distincta acestei profesii atat de utile societatii in care traim si care se misca cu o viteza uluitoare comportand aspecte metamorfozice de neimaginat. Am luat aceasta decizie de a conduce un corp profesional si datorita noilor reglementari legale care aseaza profesia de mediator pe picior de egalitate, din punct de vedere al rezulatatului, alaturi de cea de avocat sau notar existand oportunitatea de a colabora cot la cot cu acestia in beneficiul justitiabilului”, ne-a declarat Negreanu Aurelian Catalin.

CITEȘTE ȘI: FOTO: La Cluj-Napoca a fost introdusă plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport în comun

Acesta a mai vorbit pentru Pagina de Transilvania și despre medierea în cazul unui transfer în cazul unor drepturi de proprietate. Astfel că dacă până acum erai obișnuit să apelezi la un avocat pentru astfel de servicii, trebuie să știi că astăzi aceste lucruri le poate face și un mediator, beneficiile clientului fiind uriașe.

FOTO: Membrii Consiliului de Mediere din Romania

„Pentru partile care apeleaza la mediere in cazul transferului unui drept de proprietate (transferul dreptului de proprietate, constituirea unui drept real asupra unui bun imobil, partaj matrimonial sau realizat in urma divortului precum și cauze succesorale) beneficiile financiare uriase privind taxa de timbru pot fi hotaratoare in alegerea Institutiei Medierii ca modalitate de a solutiona conflictele existente din acest domeniu al dreptului. Amintim in continuare faptul ca Acordul de Mediere, actul care reprezinta intelegerea survenita intre parti, daca este semnat de avocat sau autentificat de notar, devine titlu executoriu, scutind astfel partile de procese ce pot dura, asa cum bine stim, chiar decenii. Personal, doresc sa implementez in randul mediatorilor din Satu Mare, convingerea ca alegerea pe care au facut-o atunci cand au decis sa profeseze ca practicieni ai medierii, a fost una de bun augur, cu beneficii pentru justitiabili dar si pentru satisfactia morala si finaciara pe care o poti obtine practicand aceasta profesie”, a mai spus Negreanu.

Medierea este o formă alternativă de rezolvare a disputelor între două sau mai multe părți ce doresc să ajungă la o înțelegere, cu ajutorul unei terțe persoane, specializate în calitate de mediator. Disputele pot implica (din punct de vedere al părților) state, organizații, comunității, indivizi.

 

Categories: Justiție, Satu Mare

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*