Meteorologii anunță furtuni în noaptea Învierii. Temperaturi scăzute în prima zi de Paște

Meteorologii anunță furtuni în noaptea Învierii. Temperaturi scăzute în prima zi de Paște

Temperaturile vor scădea la final de săptămână pe întreg teritoriul țării. Meteorologii au anunțat cod galben de averse, descărcări electrice, vânt și căderi de grindină.

,,De sâmbătă după-amiază până duminică seara, ne așteptăm la perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor înregistra averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, căderi de grindină, cantități de apă mai însemnate, 15-25 l/mp, este posibil chiar și peste 35-45 l/mp, astfel de manifestări să fie mai frecvente sâmbătă după-amiază, sâmbătă noapte, în jumătatea de veste a țării”, spune un meteorolog de la Administrația Națională de Meteorologie.

În nordul, centrul și estul țării, dar și pe arii mai restrânse, precum zonele deluroase din restul țării, se vor înregistra averse, descărcări electrice, vânt, căderi de grindină și cantități de apă însemnate.

,,Tot sâmbătă, în vest, se va înregistra o răcire drastică, iar maximele nu vor mai depăși 20 de grade în această parte a țării. Valorile vor trece de 25 de grade doar prin centrul, sudul și estul teritoriului. În arii izolate, se pot înregistra 27-28 de grade, urmând ca duminică, în prima zi de Paște, vremea să se răcească’’, informează meteorologul ANM.

Informările ANM arată că pe arii restrânse, la nivelul întregii țări, se mai pot înregistra averse și descărcări, însă vremea va fi plăcută în ansamblu. În sudul țării, temperaturile, vor depăși 20 de grade, vremea va fi mai răcoroasă, iar începând de marți este posibil să devină instabilă.

Categories: Meteo

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*