Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care sunt în Spania cu privire la posibile probleme din cauza referendumului ilegal din Catalonia

Mâine în Catalonia autoritățile regionale au anunțat un referendum pentru independența față de Regatul Spaniei. Referendumul a fost declarat ilegal și interzis prin decizii ale Curții Constituționale a Spaniei și prin decizii ale autorităților centrale spaniole care au concentrat forțe polițienești masive în zonă. Din cauza posibilelor violențe sau alte evenimente neprevăzute, Ministrul Afacerilor Externe a emis o Informare pentru românii aflați în zonă:

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei să manifeste prudenţă în locurile aglomerate, în contextul demonstraţiilor care au avut loc în ultima perioadă în oraşul Barcelona şi în împrejurimi.

Posibile demonstraţii pot continua şi în următoarele zile, aspect care ar putea genera perturbări ale circulației rutiere şi ale serviciilor de transport în comun în zona Barcelonei.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 și Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934340220; +34934344223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.