Ministerul Educației: Prima etapă a înscrierii copiilor în învățământul primar începe luni

Ministerul Educației: Prima etapă a înscrierii copiilor în învățământul primar începe luni

Prima etapă a înscrierii elevilor în învățământul primar se desfășoară între 4 și 22 martie, informează Ministerul Educației Naționale, care mai precizează că în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august.

„În conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 3.181/2019, prima etapă din procesul de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 4 și 22 martie. Părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ în care se dorește înscrierea, în prezența părintelui și a unui membru al comisiei, zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri)”, spun reprezentanții Ministerului Educației Naționale.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

„Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să instituie, cu caracter informativ, Ziua porţilor deschise, în intervalul 26 februarie – 9 martie. De asemenea, fiecare unitate de învățământ, trebuie să afișeze numărul de clase pregătitoare care vor funcționa în anul școlar 2019-2020. Aceste informații, precum și circumscripţiile şcolare, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice și adresele unităţilor/instituţiilor în care se desfăşoară evaluarea psihosomatică trebuie afişate pe site-urile unităţilor de învăţământ”, mai explică Ministerul.

A doua etapă de depunere a cererilor de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși sau care nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

 

 

Categories: Educație

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*