Ministerul Turismului anunță că România va fi disponibilă în cel mai scurt timp în cataloagele de promovare ale turoperatorului german Dertour.Decizia a fost luată după ce ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a participat, atât în ţară, cât şi la Berlin, la mai multe întâlniri cu întreaga conducere a turoperatorului german.

Astfel, ţara noastră va fi disponibilă din nou în sistemul de rezervări care se adresează celor peste 10.000 de agenţii partenere ale turoperatorului, urmând ca, de anul viitor, oferta României să fie una mult diversificată.

De altfel, România a fost în continuare promovată în două dintre cataloagele turoperatorului, unul care promovează circuite turistice, iar cel de-al doilea care prezintă ofertele din Delta Dunării şi croazierele pe Dunăre.

Domnul ministru Bogdan Gheorghe Trif a subliniat importanţa promovării României la nivel internaţional, mai ales în Germania, ţara de unde provin cei mai mulţi turişti străini în România, conform datelor INS pentru 2017. Astfel, anul trecut, peste 324 de mii de turişti germani au vizitat România.

Ministerul Turismului, împreună cu experţi ai Băncii Mondiale şi ai Secretariatului General al Guvernului, lucrează la elaborarea unei Strategii Integrate de Dezvoltare a Turismului. În cadrul acestei strategii dezvoltate împreună cu Banca Mondială va fi perfectat şi Planul de Marketing şi Promovare pe termen mediu şi lung, adaptat actualelor norme şi surse de finanţare.

 

 

Foto: Adevarul.ro