Foto: rador.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, că la nivelul întregii țări, sunt aproximativ 90.000 de copii care au ambii părinți plecați în străinătate.

„Este o întrebare grea. Clar, avem aceste situații pe fiecare direcție generală în parte din fiecare județ. La nivel de țară, avem 90.000 de astfel de copii înregistrați, care sunt cu ambii părinți plecați. Noi, ca autorități, nu ne dorim acest lucru, de aceea avem această frământare și tot ceea ce înseamnă măsurile acestea de încurajare a forței de muncă, de posibilitatea de a crește cât mai mult masa salarială, de aceea avem parteneriate, memorandumuri transformate în legi, de exemplu, cu tot ceea ce înseamnă patronatele în construcții din România, pentru un salariu minim superior”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a precizat că autoritățile încearcă, prin tot felul de programe, dar și prin crearea de locuri de muncă, să-i oferteze pe românii plecați în străinătate la muncă să se întoarcă în țară.

„Încercăm să realizăm burse ale locurilor de muncă, dezamăgirea mea e că nu am putut în februarie deoarece piața nu a fost pregătită, avem în acest moment peste 300 de locuri de muncă postate pe Eures, pe site-ul nostru, al Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă. Avem totuși o bucurie, peste 50 de contracte, 50 de persoane care au încheiat contracte deja se vor întoarce în țară, din aceste 300 de locuri de muncă. Am discutat chiar acum două zile cu patronatele și sindicatele din construcții și așteptăm încă o nouă centralizare de la dumnealor ca atunci când ajungem la 600-700-1.000 de locuri de muncă, lucru care se va întâmpla într-o săptămână sau două, voi delega un secretar de stat ca împreună cu Ministerul Românilor de Pretutindeni, patronatele și sindicatele din construcții, cu atașații noștri din diferite țări europene, mai mult decât bursa locurilor de muncă , vom merge acolo, la ei. Și atunci patronatele și sindicatele își vor prezenta oferta de muncă”, a adăugat ministrul Muncii.

Publicitate