Peste 250 de meșteri populari din România și Republica Moldova vin în acest weekend la Muzeul Astra din Sibiu pentru a participa la a 35-a ediție a Târgul Creatorilor Populari din România, cel mai mare târg de meșteșugari din România. Pe lângă expozanții cu produse tradiționale din toată țara, până duminică 19 august, muzeul va găzdui și concerte, dansuri populare dar și ateliere demonstrative de tors, țesut, croit, cusut sau brodat ii și cămăși tradiționale.

Cunoscut şi sub denumirea de ,,Târgul de Sfânta Maria”, Târgul Creatorilor Populari reuneşte încă din 1983 meşteri populari de diferite etnii şi din diverse zone etnografice ale ţării. ,,Și în acest an, evenimentul va sta sub semnul interactivității și asta pentru că ne dorim să încurajăm o simbioză între minunile pe care le crează meșterii populari, pe de o parte, și vizitatorii Muzeului.

Meșterii populari se vor răspândi prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, unde vor susține ateliere interactive. Practic, <<fenomenul Astra>> devine locul unde cei care vin în vizită fac cunoștință cu produsele și poveștile autentice făurite în inima satului românesc. Vorbim despre oale, străchini, icoane, țesături, ii, cămăși populare, pălării, mobilier pictat și alte valori. Acest capitol al menținerii meșteșugurilor tradiționale în prim plan este unul dintre obiectivele pe care ni le propunem an de an”, a declarat Ciprian Ştefan, manager general al Muzeului Astra.

Unsprezece membre ale șezătorii online Semne Cusute vor susține pe toată durata târgului ateliere demonstrative de tors, țesut, croit, cusut sau brodat ii și cămăși tradiționale la Gospodăria din Râșculița. De asemenea, până duminică, 19 august, la Muzeul Astra vor avea loc workshopuri de dansuri populare organizate de Ansamblul Tudorițele din raionul Ungheni, Republica Moldova. În program mai sunt ateliere de teatru intearctiv (Teatrul Mic din Sibiu ), workshopuri de dansuri săsești și spectacole de dansuri populare și de muzică populară la Târgul de țară în Muzeul în aer liber.