Sursa: osce.usmission.gov

Asasinii jurnalistului slovac Jan Kuciak și al logodnicei acestuia, Martina Kusnirova, au început să monitorizeze locuința celor doi cu mai multe zile înainte de uciderea acestora, a relatat presa de investigații din Slovacia, citând surse din Poliție, relatează site-ul EUObserver.com.

Cei trei suspecți au vizitat locuința lui Kuciak de cel puțin șapte ori înainte de incident.

Aceștia susțin că au fost angajați de un asociat al unui om de afaceri bogat din Slovacia, care nu a fost acuzat pentru crimă și care a refuzat să dea declarații.

La 25 februarie, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, și prietena lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiți morți în locuință după ce poliția a fost alertată de o rudă a victimelor. Jurnalistul a fost împușcat în piept, iar femeia a fost împușcată în cap.

Înainte de a murit, acesta era pe punctul de a publica o investigație care arăta legături între mafia italiană și politicieni corupți din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăți frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetățeni slovaci și italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată “Ndrangheta”.