Norica Nicolai: Isărescu să spună dacă are o soluție pentru a opri băncile să își umple buzunarele

Norica Nicolai: Isărescu să spună dacă are o soluție pentru a opri băncile să își umple buzunarele

Norica Nicolai a afirmat că așteaptă de la Mugur Isărescu să spună oamenilor dacă își va propune, în viitorul mandat de guvernator al BNR, să găsească o soluție pentru „a opri această meteahnă a băncilor din țara noastră de a-și umple buzunarele pe seama românilor”.

Când băncile străine câștigă în România de trei ori mai mult decât media câștigurilor din UE, este… bine ca Mugur Isărescu să rămână guvernatorul Băncii Naționale, fiind probabil singurul om cu adevărat «de neînlocuit» în această țară. Nu știu dacă domnul Isărescu, care spunea că se mai gândește la un post de guvernator, se gândea cu adevărat la un nou mandat, dar cu siguranță există multe interese și mulți actori care se gândesc la «ce e bine»”, a scris Norica Nicolai, luni, pe Facebook.

Președintel Consiliului Național al ALDE a adăugat că un alt mandat al lui Mugur Isărescu ca guvernator al BNR înseamnă că binele este relativ, iar binele unora nu înseamnă mereu că este și binele comun.

„Sunt două lucruri certe în ecuația asta. Primul: binele este relativ. Al doilea: binele unora nu este întotdeauna binele comun. Ceea ce este bine pentru unii nu este bine și pentru români, care sunt deseori nevoiți să semneze clauze abuzive dacă au nevoie de un cont în bancă sau de un împrumut. Aștept o clarificare de la domnul Isărescu în care să ne spună dacă în viitorul mandat pe care și-l propune, are vreo soluție pentru a opri această meteahnă a băncilor din țara noastră de a-și umple buzunarele pe seama românilor”, a conchis Norica Nicolai.

Pe de altă parte, liderul senatorilor ALDE Daniel Zamfir a anunțat că va vota împotriva numirii lui Mugur Isărescu ca guvernator al BNR, care este „un personaj e unul expirat, care a făcut rău României și din păcate va mai face”.

Presiunea constanta pe care Mugur Isărescu a făcut o asupra Guvernului a dat roade. Intr un moment nu tocmai ușor pentru Guvern, încolțit din toate părțile, Ayatollah-ului ii reușește din nou. Manipularea de a pune in carca guvernului inflația a reușit și ea, deși este răspunderea BNR”, a scris Daniel Zamfir, luni, pe Facebook.

Senatorul ALDE a făcut o trecere în revistă și a „rezultatelor” lui Isărescu.

„Cel mai longeviv Guvernator de pe planetă își trece în palmares următoarele: 1. Cea mai îndatorată populație din UE; 2. Cel mai mic grad de intermediere financiară din UE- de zece ori sub media europeană! 3.Romanii plătesc costuri triple cu creditarea fata de media europeană, in timp ce băncile străine au profituri triple fata de media europeană; 4.A impus un ROBOR netransparent, „umflând ” ratele românilor. Toate astea, bineînțeles, în numele stabilității financiare, pe care iată, toată Europa o apreciază”, a susținut Zamfir.

El a mai spus că „România va rămâne în continuare El Dorado pentru băncile străine”.

E limpede cred, pentru toată lumea, de ce nu-l lasă oamenii ăștia sa plece. România va rămâne în continuare El Dorado pentru băncile străine. Cred în continuare că personajul e unul expirat, care a făcut rău României și din păcate va mai face. Eu va asigur că rămân același: voi vota împotriva lui Isărescu și sper sa fie multi parlamentari care să facă la fel”, a conchis liderul senatorilor ALDE.

Reacția acestora vine după ce liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că în urma discuțiilor cu președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă, coaliția îl va susține pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru un nou mandat.

În noul Consiliul de Administrație, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una.

Categories: Administrație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*