O echipa care functioneaza bine impreuna este mai eficienta, mai productiva si mai de success! Ca sa nu mai punem la socoteala ca este mult mai usor si mai distractiv sa lucrezi cu si intr-o astfel de echipa. Insa crearea unei astfel de echipe nu este deloc simpla si in general necesita efort si actiuni de team building bine tintite.

Nu mai este o noutate pentru nimeni ca majoritatea companiilor, de la cele mai mari pana la cele mai mici, organizeaza din ce in ce mai des actiuni de team building care sa sudeze echipa si sa construiasca increderea si buna comunicare intre membrii acesteia.

Un team building reusit poate insemna o iesire de o zi sau doua in natura, in care echipa sa aiba timp sa se cunoasca mai bine, sa se sudeze iar membrii sai sa creeze legaturi importante pentru lucrul impreuna, insa poate fi vorba si despre un team building reusit de cateva ore in oras, sau chiar la birou, daca activitatile sunt bine alese si tintite in asa fel incat sa atinga maximul de eficienta.

Initiativele de team building pot apartine managerului sau pot fi gandite si puse in practica de un departament din companie, insa de cele mai multe ori am vazut idei de team bulding reusit apartinand unor companii specializate pe acest gen de actiuni. Portofoliul unei astfel de companii cuprinde idei interesante de team buldinguri si concepte extreme de atragatoare.

Astfel de activitati bazate pe joc si inter-conexiune sunt adesea cel mai bun mod de a obtine rezultate cat mai bune in echipa si de a construi echipe imbatabile. Avantajele unui team building organizat de o echipa de profesionisti constau in primul rand in orchestrarea si coordonarea activitatilor de catre specialisti in comunicare, instructori de fitness, dansatori, actori, psihologi dar si nutritionisti, astfel incat totul sa se desfasoare intr-un mediu perfect profesionist, iar experienta participantilor la team building sa fie una de neuitat.