Intitulat ”Povești Muzicale”, proiectul, aflat la prima ediție, îi va introduce pe elevii sibieni în lumea poveștilor prin intermediul muzicii clasice. Astfel, copiii au ocazia de a se familiariza atât cu instrumentele muzicale cât și cu repertoriul clasic printr-un mod de prezentare adecvat vârstei lor.

Celebra poveste ”Petrică și Lupul”, de Serghei Prokofiev, este cea mai cântată lucrare de acest gen din lume și va fi prezentată, luni, 15 octombrie. Tema muzicală a poveștii a fost compusă în anul 1936 la comanda Teatrului Central de Copii din Moscova.

Formația muzicală ”Thalia Winds” este alcătuită dintr-un cvintet de suflători (flaut, oboi, clarinet, fagot și corn), fiecărui instrument fiindu-i atribuit un personaj al poveștii. Alături de cvintetul de suflători “Thalia Winds” se va afla și un povestitor, în persoana Irinei Dancu.

Proiectul ”Povești muzicale” se va derula în perioada 15-18 octombrie. Evenimentul este inițiat de Asociația Culturală ”Music On” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.