Pentru a avea apa calda chiar si acolo unde nu exista retea de gaze se pot folosi panourile solare. Panourile solare sunt de mai multe tipuri, nu intram aici in detalii, rolul lor fiind acela de a permite incalzirea apei cu ajutorul energiei solare.

Putem avea apa calda suficienta pentru o utilizare normala zilnica cu ajutorul unor panouri solare nepresurizate, adica acele panouri solare care functioneaza pe principiul termosifonarii, adica avem apa care vine in contact direct cu partea interioara a tubului vidat.

Ele sunt utile pentru producerea apei calde menajere in perioada primavara-toamna, sistemele cu panouri solare nepresurizate includ si boilere de capacitate mare care ajuta la circularea apei pe principiul caderii libere.

Kit-urile complete gasite pe site-urile specializate includ panouri solare cu pana la 20 de tuburi vidate, cu diverse diametre si lungimi, boilere, cu izolatie din spuma poliuretanica, vase de expansiune de capacitate mare cu flotor, cadre de otel galvanizat.

Cu o garantie de doi ani panourile solare de acest tip rezista bine la variatii de temperatura si umiditate, se pot utiliza ani buni fara probleme, rezista si la zgarieturi sau socuri si se pot monta oriunde e nevoie de ele. Intretinerea lor e simpla daca se foloseste antigel solar sau glicol, acestea sunt ferite de inghet, substantele sunt ecologice si se pot utiliza imediat.

Prin compozitia optima produsul glicol garanteaza o protectie optima anticoroziune a metalelor din sistem, nu se acumuleaza praf si murdarie, contaminanti. Solutia se foloseste mai multi ani la rand pentru o protectie totala a sistemelor bazate pe panourile solare.

Glicolul nu miroase puternic, nu corodeaza materialele de etansare, este biodegradabil si se utilizeaza foarte simplu, la nevoie. Panourile solare raman varianta cea mai buna pentru producerea apei calde menajare, costurile initiale se amortizeaza rapid, sunt usor de montat si de folosit si au randament foarte bun chiar si la cativa ani de la punerea in functiune, in orice zona s-ar folosi.