O curte de apel din Italia a stabilit ca omul de afaceri clujean, Ioan Bene, să execute, după legile italiene, pedeapsa cu închisoarea dată în România în libertate.

În Italia, pedepsele mai mici de cinci ani, fără violență, se execută în libertate.

Judecătorul Giovanna de Scisciolo, de la Curtea de Apel din Lecce, Italia, a aplicat legile din peninsulă, care spun că pedepsele mai mici de cinci ani, fără violență, se execută în libertate.

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a fost condamnat de justiția română, mai exact de Curtea de Apel Cluj la executarea unei pedepse de trei ani și opt luni pentru fapte de corupție. În momentul în judecătorii români au pronunțat sentința, Bene se afla în concediu cu familia, în Italia, într-un mic orașel de lângă Lecce. Trebuie spus că Ioan Bene avea rezidență în Italia din 2012 și derula mai multe afaceri importante. Avocații omului de afaceri au declarat că el nu a fugit din țară, și că în momentul în care a auzit că pe numele lui s-a pronunțat o sentință de condamnare cu executare, s-a prezentat la sediul de Carabinieri din orașelul Manduria, unde a informat despre existența sentinței din România. Avocații lui Bene mai spun că acesta a fost reținut pentru 24 de ore, după care i s-a dictat un arest la domiciliu, pânâ în data de 9 aprilie 2018, când Curtea de Apel din Lecce a judecat procesul de extrădare. ”Ioan Bene a cerut autorităților judiciare din Italia să fie de acord și să îi permită să execute în Italia,pedeapsa dispusă în România”, a spus avocatul italian.

Procesul privind cererea de extrădare a lui Ioan Bene, din Italia în România s-a judecat la Curtea de Apel din Lecce, cu toate probele pe masa judecătorului Giovanna de Scisciolo.

Sursa: stiridecluj.ro