Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă că patru clinici au fost evaluate de Corpul de Control al Ministerului, precizând că fiecare raport s-a lăsat cu sancţiuni. Unităţile spitaliceşti au fost amendate pentru nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare sau a procedurilor de achiziţie.

“Încă nu am terminat această evaluare, dar pot să vă anunţ că voi merge până la suspendarea autorităţii de funcţionare, lucru foarte grav. (…) În patru (n.r. – clinici verificate). Mai sunt încă două pe care urmează să le verificăm”, a spus, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Pintea spune că fiecare raport de control s-a lăsat cu sancţiuni, iar unele au fost trimise la Parchetul General.

“Fiecare raport s-a lăsat şi cu sancţiuni. Unele dintre ele au fost trimise Parchetului spre rezolvare. Acolo ne există suspiciunea unei fapte penale. (…) În primul rând, este vorba de nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare, proceduri de achiziţii, modul de organizare a activităţii medicale”, a explicat Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a anunţat că marţi se va întâlni cu toţi directorii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară pentru a discuta despre problemele apărute în judeţele lor şi despre modul în care “şi-au făcut datoria”.