Patru clinici au fost sancționate de Corpul de Control al ministerului sănătății

153

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă că patru clinici au fost evaluate de Corpul de Control al Ministerului, precizând că fiecare raport s-a lăsat cu sancţiuni. Unităţile spitaliceşti au fost amendate pentru nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare sau a procedurilor de achiziţie.

“Încă nu am terminat această evaluare, dar pot să vă anunţ că voi merge până la suspendarea autorităţii de funcţionare, lucru foarte grav. (…) În patru (n.r. – clinici verificate). Mai sunt încă două pe care urmează să le verificăm”, a spus, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Pintea spune că fiecare raport de control s-a lăsat cu sancţiuni, iar unele au fost trimise la Parchetul General.

“Fiecare raport s-a lăsat şi cu sancţiuni. Unele dintre ele au fost trimise Parchetului spre rezolvare. Acolo ne există suspiciunea unei fapte penale. (…) În primul rând, este vorba de nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare, proceduri de achiziţii, modul de organizare a activităţii medicale”, a explicat Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a anunţat că marţi se va întâlni cu toţi directorii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară pentru a discuta despre problemele apărute în judeţele lor şi despre modul în care “şi-au făcut datoria”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here