Un teribil accident soldat cu patru victime s-a petrecut, sâmbătă, la Oradea, chiar în fața sediului Poliție Rutiere. Un tânăr inconștient a apăsat prea tare pedala de accelerație, a scăpat mașina de sub control și a spulberat patru tinere care se deplasau pe trotuar. Una dintre victime are piciorul amputat, iar o alta suferit un traumatism puternic la cap și se zbate între viață și moarte. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Autorul teribilului eveniment este un tânăr de 20 de ani, care circula în Piaţa Emanuil Gojdu, dinspre bulevardul Cantemir spre Calea Clujului. Din cauza lipsei de experiență, dar și a vitezei excesive, a pierdut controlul maşinii și a lovit în plin grupul de fete, toate surori. Două dintre acestea au ajuns sub roțile mașinii.

”Un bărbat de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Polonia pe o stradă din municipiu, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum iar astfel, pe un carosabil umed, a pierdut controlul direcţiei, autorismul a lovit o bordură şi a pătruns pe trotuar, acroşând patru persoane din localitatea bihoreană Sălard. În urma accidentului, o tânără de 20 de ani şi o minoră de 8 ani au ajuns sub autoturism şi au suferit multiple leziuni, o altă fată de 12 ani a suferit leziuni grave şi alta de 14 ani a suferit leziuni uşoare”, a declarat Ioana Lascău, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Două dintre victime au fost transportate de urgență cu un elicopter SMURD, la spitalul din Timișoara. O fată de 14 ani s-a ales cu piciorul secţionat în urma loviturii de maşină, iar medicii au fost obligați să-l amputeze și se încerca reimplantarea lui, dacă va fi posibil. O altă victimă a suferit o lovitură puternică la cap, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa șanselor de supraviețuire.
Șoferul teribilist are permis de conducere de numai un an timp în care l-a avut o dată suspendat pentru depăşirea vitezei legale. Pe numele acestuia polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.