Pe 20 noiembrie, Parlamentul European va organiza o conferință la nivel înalt pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Convenției asupra Drepturilor Copilului.

Pe 20 noiembrie, Parlamentul European va organiza o conferință la nivel înalt pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Convenției asupra Drepturilor Copilului.

Conferința va aborda progresele din ultimele trei decenii și va reflecta asupra provocărilor cu care se confruntă noile generații într-o lume globală și digitală.

Regina Belgiei, Mathilde, președintă de onoare a UNICEF Belgia, va participa la conferință alături de David Sassoli, președintele Parlamentului European și Ursula von der Leyen, președinta aleasă a Comisiei Europene.

Conferința marchează și 60 de ani de la Declarația privind Drepturile Copilului a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

CITESTE SI: Românii știu prea puțin despre proiectele europene. Liderii locali propun dialoguri permanente cu cetățenii pentru a-i implica în luarea deciziilor legate de fondurile UE

Delegații vor discuta despre drepturile copiilor de a trăi și de a prospera și dreptul copiilor de a visa.

Protejarea și promovarea drepturilor copilului

Parlamentul European se angajează să protejeze și să promoveze drepturile copiilor, nu doar în Europa, ci și în întreaga lume.

Convenția asupra Drepturilor Copilului

Convenția asupra Drepturilor Copilului dorește să asigure o mai bună implementare a drepturilor copiilor la nivel mondial. Aceasta a inspirat UE și statele sale membre să schimbe legile, politicile și practicile care vizează protejarea și promovarea drepturilor copiilor, indiferent de cetățenia lor sau statutul de reședință.

MAI MULTE DETALII AICI.

Categories: European Parliament

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*