Sunt percheziții în orașele Arad și Timișoara în rândul persoanelor bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. Evident, vestul țării este cel mai vizat de acestea, fiind adevărată o poartă de intrare a drogurilor în țară.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, Caraș-Severin, Arad și Oradea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Timiș, au efectuat 20 de percheziții pe raza județelor Arad și Timiș, la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc.

Polițiștii Brizgăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – B.T. Timiș, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat la data de 20 septembrie, 20 de percheziții domiciliare pe raza județelor Arad și Timiș la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate peste 300 de plicuri ce conțin substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 50 de grame de substanță susceptibilă a fi psihoactivă, 50 de grame de cannabis, 33 de telefoane, 2 pistoale cu gaze, 8.000 de euro și 10.000 de lei, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Din anchetă au rezultat indicii că gruparea era organizată pe trei niveluri de ierarhizare, respectiv liderii, dealerii de zonă și dealerii stradali.

Liderii reprezentau sursele principale și aveau ca scop achiziţionarea, prepararea şi alimentarea cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. Dealerii de zonă se ocupau cu dezvoltarea și coordonarea reţelelor de distribuţie, iar dealerii stradali distribuiau produse cu efect psihoactiv consumatorilor.

Pe parcursul investigațiilor au rezultat indicii că unii dintre dealerii stradali, pentru a obţine beneficii financiare mai mari, și-au dezvoltat propria lor reţea de distribuţie a drogurilor.

Substanţele susceptibile a avea efect psihoactiv erau obținute prin combinarea mai multor materii prime pe care le obțineau fie online, fie din alte surse.

De asemenea, pe parcursul anchetei în cauză, au fost confiscate peste două kilograme de  substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma acțiunii din această dimineață, 40 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Timiș pentru audieri.

Activităţile s-au desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Timiş și Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș.