Protestul românilor care muncesc în afara granițelor țării, organizat vineri la București, a fost susținut de ample mișcări de stradă în marile orașe al României. La Cluj-Napoca au ieșit în stradă peste 10.000 de oameni în semn de solidaritate cu manifestanții din capitală. Dacă la București s-au înregistrat ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine, la Cluj lucrurile nu au degenerat.

Clujenii au străbătut traseul devenit deja tradițional: Piaţa Unirii – Bulevardul Eroilor – Dorobanţilor – Întoarcere Profi Mărăşti – Bulevardul 21 Decembrie – Memorandumului – Casa de Cultură (Piaţa Lucian Blaga) – Napoca – Piaţa Unirii. Aceștia au scandat „Justiţie, nu corupţie!”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Jos Guvernul!”, „Diaspora e cu noi”.

Reamintim că la București manifestanții s-au adunat în număr de aproximativ 100.000. Dacă la început protestul a fost unul pașnic, odată cu lăsarea întunericului s-au declanșat violențele. Un număr de 435 de persoane au primit îngrijiri în contextul mitingului care a avut loc vineri, în Piaţa Victoriei din Capitală, iar 45 dintre acestea au fost transportate la spital.

sursa foto: rfi