Aproximativ 40.000 de pelerini sunt prezenți, sâmbătă, la evenimentele publice ale Sanctității Sale Papa Francisc de la Șumuleu Ciuc, anunță Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”.

Deși plouă, oamenii și-au scos umbrelele și au început să își ocupe locurile. Unii dintre ei, veniți de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcați în costume populare.

Papa Francisc a aterizat sâmbătă dimineață la Tîrgu Mureș, de unde a plecat spre Șumuleu Ciuc. Pe aeroport, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de prefectul de Mureș, Mircea Dușa.

Papa va celebra, de la ora 11.00, la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc, Sfânta Liturghie în fața a câteva sute de mii de pelerini așteptați. La Sfânta Liturghie de la Sanctuarul din Șumuleu Ciuc participă și premierul Viorica Dăncilă.

Citeste si:  Mii de pelerini cu steaguri maghiare îl așteaptă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc. Suveranul Pontif a solicitat ca româna să fie prima limbă tradusă – FOTO

Apoi, în jurul orei 17.00, Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași.

La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, și premierul.

În cursul serii, Papa Francisc se va întoarce cu avionul la București.