Peste 5000 de posturi de soldați profesioniști scoase la concurs de MApN

Ministerul Apărării Naționale (MApN) desfășoară în prezent activități ample de recrutare destinate tinerilor dornici să își dedice cariera domeniului militar. Această campanie vizează ocuparea a peste 5000 de posturi de soldați și gradați profesioniști în diverse unități militare din întreaga țară, inclusiv din Municipiul București.

Informațiile legate de oferta profesională, condițiile de recrutare, selecție și repartiție sunt disponibile direct de la unitățile militare dorite sau de la Biroul de informare și recrutare din localitatea de domiciliu.

Procesul de recrutare și selecție urmează un calendar bine definit:

  • Înscrierea candidaților: 12 februarie – 1 martie 2024;
  • Selecția candidaților: 19 februarie – 4 martie 2024;
  • Examinarea medicală în unitățile sanitare militare: 26 februarie – 8 martie 2024;
  • Termen final de întocmire a dosarelor de candidat: 22 martie 2024.

Pentru această serie de recrutare, au fost introduse în planul de recrutare nu mai puțin de 5093 de locuri, repartizate în 41 de județe ale țării și în București.

Candidații trebuie să îndeplinească o serie de condiții și criterii generale pentru a fi eligibili:

  • Cetățenia română și domiciliul în țară de cel puțin șase luni;
  • Absența condamnărilor pentru diverse infracțiuni, inclusiv contra umanității sau corupției;
  • Lipsa apartenenței la partide politice sau organizații interzise;
  • Absența apartenenței la organizații religioase care contravin normelor de ordine publică sau afectează exercitarea profesiei militare.

De asemenea, există criterii specifice pentru candidații interesați de formarea ca soldați și gradați profesioniști, inclusiv vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, absolvirea cel puțin a primilor doi ani de studiu liceal, și alte cerințe specifice, cum ar fi deținerea permisului de conducere auto pentru anumite specializări militare.

Această campanie reprezintă o oportunitate valoroasă pentru tinerii români care doresc să își construiască o carieră în domeniul militar, oferindu-le posibilitatea de a se alătura forțelor armate profesioniste ale țării.

Pentru mai multe detalii și informații, cei interesați sunt încurajați să se adreseze unităților militare sau birourilor de recrutare din zona lor de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.