Petre Daea după verificări în piețe: E plin de produse românești. Ele corespund standardelor

Petre Daea după verificări în piețe: E plin de produse românești. Ele corespund standardelor

Piețele agroalimentare sunt pline de produse autohtone, în această perioadă. Românii pot cumpăra, de acum, fructe și legume din culturile românilor, informează reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Consumatorii găsesc în piețele agroalimentare din România, legume precum tomate, ardei, vinete, cartofi, varză, conopidă, fasole păstăi, mazăre, verdețuri și fructe de sezon (cireșe, piersici, caise) autohtone.

Reprezentanții ministerului asigură că au efectuat toate controalele și analizele de laborator și informează că produsele aflate pe piață nu prezintă niciun fel de risc pentru sănătate.

”Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele și fructele din producția autohtonă întrunesc standardele de calitate și nu prezintă risc pentru consumatori”, arată sursa citată.

Autoritatea Națională Fitosanitară anunță că a analizat 385 de probe din fructele și legumele românești expuse atât în piețele agroalimentare cât și din culturi. Analizele de laborator au arătat că nu a fost depășită limita admisă a pesticidelor.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Direcțiile pentru Agricultură Județene asigură că vor verifica în continuare toate piețele agroalimentare din București și din toate celelalte municipii din țară.

Categories: ACTUALITATE

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.