În urma unui studiu realizat în cadrul unei campanii naționale de informare și educare a fost semnalată calitatea îndoielnică a sortimentelor de pizza congelate care sunt realizate în sistem industrial.
Astfel, s-a costatat existența unor categorii de substanțe chimice care pun în pericol sănătatea consumatorilor, dar și prezența unor aditivi care pot genera o serie de boli.
Printre cel mai des folosiți aditivi se regăsesc: aroma de fum, acidul citric, polifosfaţii, trifosafaţii, izoascorbatul de sodiu, glutamatul monosodic, toate aceste substanțe având un impact negativ asupra sănătatea umană.
Mai mult, la 94% dintre sortimentele de pizza care au fost analizate, nu se specifica tipul de făină utilizată la realizarea blatului, informațiile de pe etichetă fiind astfel incomplete. Majoritatea acestor tipuri de pizza, într-un procent de 81% sunt produse importate din alte state membre precum Germania și Polonia.
Astfel, în spatele unor ambalaje care promovează într-o manieră falsă un regim alimentar sănătos, se ascund sortimente de pizza care au un conținut ridicat de aditivi alimentari și substanțe care pot periclita sănătatea consumatorilor.
Am solicitat aşadar Comisiei Europene să îmi comunice care sunt instrumentele de care dispune pentru a se impune un control mai strict referitor la calitatea sortimentelor de pizza astfel încât consumatorii să beneficieze de un nivel de protecție mai ridicat.
Vă voi transmite răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi.
Citește mai mult AICI.
Foto: csid.ro