Polițist reținut. A cerut bani pentru a interveni pe lângă procurorul de caz

Polițist reținut. A cerut bani pentru a interveni pe lângă procurorul de caz

Astfel potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor,  pentru a urgenta cercetările într-o  lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar  penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.

În zilele de 21 și 23 mai 2020, polițistul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că  va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal.

La data de 08 iunie 2020, ofițerul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cursul zilei de astăzi acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Categories: Bistrita Nasaud

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*