Una dintre cele mai bune investitii in irigiatii sau pentru a avea apa curenta in locuinte este cea in pompe submersibile. Pompele submersibile sunt foarte bune pentru drenaj, pentru pomparea apelor reziduale sau la irigatii si pentru a avea apa potabila in case, acolo unde reteaua de apa nu exista.

Pompa se scufunda in lichidul de pompare, forta de ridicare e mai mare decat in cazul altor pompe, nu se bazeaza pe presiunea aerului exterior pentru ridicare. Odata apa scoasa din sursele de apa de adancime e pompata spre locuinte sau spatiile de irigat prin conducete sau furtune.

Adancimea putului si debitul de apa dorit sunt doi factori care influenteaza alegerea pompelor de acest tip, pompele submersibile merg bine la adancimi peste opt metri, apa este impinsa cu putere spre suprafata fara probleme pentru a putea fi folosita in diverse aplicatii.

Pompele submersibile se autoamorseaza, un mare plus fata de hidrofoare, au debit de refulare mai mare decat hidrofoarele, cam 1.500-2.000 de litri pe ora in medie pentru alimentarea unei case micute. Cu ajutorul unor pompe submersibile vom putea avea apa la discretie la orice ora fara investitii mari, sursele de apa de unde se pompeaza lichidul trebuie curatate inainte de folosirea pompelor pentru a se evita orice contaminare.

In functie de locul unde se folosesc aceste pompe submersibile si de nevoile fiecarui client se pot comanda online rapid pompele cu debite diferite si marimi care pot face fata unui consum normal de apa in fiecare zi. Pompele submersibile sunt rezistente si se utilizeaza ani buni mai ales ca sunt construite din materiale de calitate care pot face fata unei uzuri crescute.

Daca nevoile locuintei sau ale spatiului de irigat cresc se pot folosi si mai multe pompe pentru a se obtine o alimentare corespunzatoare cu apa a locuintelor din zonele vizate.