Povestea ceasurilor Atlantic

Povestea ceasurilor Atlantic

„Precis ca un ceas elvetian” nu este doar o metafora. Cele mai importante branduri la nivel mondial vin din Tara Cantoanelor si nu e un argument mai bun pentru calitatea si precizia ceasurilor elvetiene decat faptul ca primele pozitii din topul celor mai falsificate ceasuri la nivel mondial sunt ocupate de marcile de ceasuri elvetiene.

Unele dintre ceasurile elvetiene ceva mai accesibile ca pret sunt ceasurile Atlantic. Compania Atlantic a fost infiintata in Bettlach, un sat din apropiere de Grenchen Elvetia, in anul 1888. A fost fondata de Eduard Kummer, nascut pe 26 martie 1845. In timpul multor ani de ucenicie si de instruire in Cantonul Jura, acesta si-a perfectionat in mod constant abilitatile de ceasornicar. S-a intors in orasul sau natal ca un maestru de orologii. Locuitorii orasului Bettlach au apreciat ambitiile lui Kummer si au sprijinit infiintarea companiei, care a devenit in curand „inima” fabricarii de ceasuri elvetiene. Viziunea de a crea o afacere de ceasuri de inalta calitate a devenit reala. In 1888, in primul atelier au lucrat 15-20 de angajati. In anii urmatori, fabrica s-a dezvoltat constant, ajungand la 720 de angajati inainte de sfarsitul secolului al XIX-lea.

CITEȘTE ȘI: David Ciceo prezent la Consiliul director al Airport Council Europe de la Bruxelles. Ce se intampla cu rutele aeriene catre Marea Britanie dupa BREXIT

Desi Eduard Kummer era cunoscut ca fiind o persoana traditionalista, el credea cu tarie in dezvoltarea industriei de ceasuri. In acel moment, saptamana de lucru dura 6 zile si 11 ore pe zi. Nu a existat niciun fel de vacanta platita sau salarii suplimentare. Introducerea, in 1937, pentru angajati a unei vacante platite de 6 zile pe an a reprezentat un progres social.

Compania a fost initial numita EKB (prescurtarea de la Eduard Kummer Bettlach) si fabrica piese pentru alti producatori de ceasuri precum Longines, Certina si multe altele. Primele ceasuri sub numele de „Atlantic” cu un logo propriu au fost lansate in 1932, inclusiv unul dintre primele cronografe rezistente la apa. Inventia „Speed-switch” a fost dezvoltat de Atlantic in anul 1960 si vanduta si altor branduri care inca il mai utilizeaza si in prezent. „Speed-switch” este cel mai rapid dispozitiv de resetare pentru ceasurile cu calendar.

CITESTE SI: Cum se planifica in mod corect o instalatie de curent electric

Astazi, Atlantic are o gama larga de ceasuri, care se disting prin calitatea lor deosebita, la un segment de pret mediu. In plus fata de vechiul „Worldmaster”, Atlantic ofera o gama larga de ceasuri sportive, clasice si elegante. Cu toate acestea, ceea ce distinge modelele traditionale este aspectul lor unic si specific.

 

 

Categories: Life style

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*