Două sute de sportivi din 15 țări vor participa la ediția din 2019 a Campionatelor Europene de Winter Triathlon ce va avea loc, în premieră, la Cheile Grădiștei, în perioada 22-24 februarie.

“2019 este anul în care medaliile importante din triatlonul European se decernează în România. Suntem onorați de încrederea forului European ETU de a ne acorda organizarea unei noi competiții de prim rang în calendarul international, triatlonul de iarnă.

Ne așteptăm la o participare numeroasă, a 200 de sportivi de elită, din 15 țări –practic, toate țările europene care au loturi competitive în cadrul acestei ramuri a triatonului”, a declarat Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul internațional, sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă și fac și 12 kilometri de schi fond.

România va fi reprezentată, în cadrul competiției, de un lot de peste 10 sportivi ce vor concura la categoriile Elite și Juniori, cărora li se vor alătura și peste 50 de sportivi amatori. Românii sunt creditați cu șanse la câștigarea de medalii în probele feminine de Ștafetă Mixtă Elite, Juniori și Paratriatlon.

România va organiza anul viitor, în premieră pentru sportul românesc, și Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tîrgu Mureș. Disciplinele care își vor desemna campionii europeni anul viitor, în România, sunt: Duatlon – sprint și standard, Aquathlon – înot și alergare, Cross Triatlon – înot, mountain-bike și alergare, Cross Duatlon – alergare și mountain-bike, Middle Distance Triathlon – jumătate din distanța Ironman și Aquabike – înot și ciclism.