Foto: tvmania.ro

Prima ediție Transylvania Comic Con are loc la Cluj-Napoca, între 18 și 20 octombrie. Organizatorii anunță că vor să aducă la Sala Polivalentă – BT Arena cel puțin patru vedete de la Hollywood.

East European Comic Con, cel mai amplu eveniment de acest tip din centrul și estul Europei, se extinde anul acesta pentru prima dată cu o ediție în afara Capitalei. Transylvania Comic Con este anunțată ca o nouă desășurare de forțe dedicată pasionaților de filme, seriale, jocuri, benzi desenate, cosplay și nu numai.

Organizatorii au anunțat că fanii vor avea astfel șansa de a se întâlni cu cel puțin patru actori de la Hollywood care vor sta de vorba cu ei în cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri.

De asemenea, cele mai importante nume din industria de gaming sunt așteptate la Transylvania Comic Con pentru a le oferi pasionaților șansa de a testa cele mai noi jocuri și de a lua parte la competiții cu premii semnificative, folosind echipamente de ultimă generație.

Dintre atracțiile principale nu vor lipsi o zonă de street food cu mâncăruri delicioase, concursuri de cosplay, artiști de bandă desenată, demonstrații de Virtual Reality, precum și un târg generos unde vizitatorii pot interacționa cu expozanții și pot alege din miile de produse inedite, inspirate din producțiile sci-fi preferate.

Prima ediție East European Comic Con, căreia i-au trecut pragul în jur de 9.300 de oameni, a avut loc în 2013, iar evenimentul de anul trecut a adunat aproximativ 48.000 de vizitatori din țară și din străinătate. La București, organizatorii se pregătesc pentru a șaptea ediție, care va avea loc în weekendul 24 – 26 mai, la Romexpo și, datorită interesul vizibil crescut al publicului, au decis anul acesta să aduca universul pop culture și la Cluj-Napoca.

De-a lungul timpului, East European Comic Con le-a oferit șansa fanilor de a întâlni personalități precum Jason Momoa (“Game of Thrones”, “Aquaman”), Mark Shepard (“Supernatural”), Daniel Gillies (“The Originals”), Robert Knepper (“Prison Break”), Charles Dance (“Game of Thrones”, “The Imitation Game”), Sylvester McCoy (“Dr. Who”, “The Hobbit”), precum și mulți alți actori de seamă din producții de top ca “Game of Thrones”, “Spartacus”, “Supernatural”, “Doctor Who”, “Fringe”, “Harry Potter”, “The Vampire Diaries”, “Lord of the Rings”, “Sherlock”, “Vikings”.