Mai multe persoane au fost chemate la discuții de reprezentanții Primăriei Capitalei pentru a discuta detaliile organizatorice ale manifestării din 10 august. Niciunul dintre cei prezenți nu a semnat protocolul aferent și nu și-a asumat răspunderea, astfel că, mitingul Diasporei nu a fost autorizat.

„Manifestația anunțată pentru vineri, 10 august, în Piața Victoriei, nu are organizatori. În cadrul ședinței Comisiei de avizare a cererilor de organizare și desfășurarea a adunărilor publice, care a avut loc la Primăria Municipiului București, au fost discutate, printre alte solicitări, două cereri de organizare a unui miting, în Piaţa Victoriei, pe data de 10 august”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

În documentul remis presei se mai precizează că prima notificare a fost formulată de Alexandru Dan Baban-Neacşu, reprezentat Cristian Mihail Dide şi Tudor Carstoiu şi înștiințează municipalitatea cu privire la organizarea, în data de 10 august, începând cu ora 19:00, în Piaţa Victoriei, a unei adunări publice.

„Prin aceeaşi notificare se solicitată Primăriei Municipiului Bucureşti să asigure toate condiţiile necesare pentru desfăşurarea paşnică a adunării precum şi siguranţă şi securitatea participanţilor. Facem precizarea că, la propunerea comisiei privind întocmirea unui protocol, conform legii 60/1991 republicată, pentru stabilirea detaliilor tehnice, domnii Cristian Mihail Dide şi Tudor Carstoiu au refuzat încheierea vreunui document şi semnarea acestuia, neasumându-şi nicio răspundere în acest sens”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Pe cale de consecință mitingul Diasporei nu a fost autorizat.