Una dintre clădirile emblematice ale oraşului Oradea, Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, a fost afectată de un incendiu puternic sâmbătă noapte. Edificiul a rămas fără acoperiş şi fără tavanul primului etaj. Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Din fericire nu au fost victime. Primăria Oradea va lansa o campanie de strângere de fonduri pentru refacerea palatului Episcopiei

Incendiul violent a izbucnit cu două ore şi jumătate înainte de miezul nopţii cand flăcările au cuprins acoperișul Episcopiei Greco-Catolice. Pericolul a fost mare pentru că în apropiere sunt multe restaurante şi cafenele, care au fost evacuate preventiv.

Faţada clădirii monument istoric, construite în stil baroc în anul 1905, tocmai fusese reabilitată. Palatul era una dintre cele mai frumoase clădiri din Oradea şi chiar din vestul ţării. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor a început cercetările, pentru a stabili cauza incendiului de la Palatul Episcopiei Greco-Catolice, urmând să fie realizată şi o evaluare a pagubelor.

sursa foto: bihon.ro