Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni.

TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme rece, cu medii termice diurne de 0 grade şi nocturne de – 12… – 10 grade. Începând cu 1 februarie, regimul termic va marca o creştere, astfel încât, între 4 şi 6 februarie, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 8…9 grade şi minime de aproximativ – 2 grade, în medie. În a doua săptămână a intervalului de prognoză, mediile temperaturii aerului nu vor avea variaţii importante, vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic şi vor avea valori de 5…6 grade ziua şi – 5… – 3 grade noaptea. Precipitații slabe, trecătoare, se vor semnala izolat în jurul datei de 2 februarie, iar ulterior probabilitatea va fi în creştere în intervalul 6 – 10 februarie.

MARAMUREŞ

Până pe 4…5 februarie temperaturile diurne vor fi în creştere, de la o medie regională de 1…2 grade, până la 9…10 grade, iar minimele nocturne vor avea o evoluţie similară, crescând de la – 8 grad e la 0…1 grad în prima săptămână a intervalului de prognoză. Debutul celei de a doua săptămâni va fi caracterizat de o răcire a vremii, care va determina ulterior un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului. Astfel, între 7 şi 12 februarie, vor fi temperaturi maxime de aproximativ 6 grade şi minime de – 4… – 2 grade, în medie, fără variaţii semnificative de la o zi la alta. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare pe 2 şi 3 februarie şi, din nou, în intervalul 5 – 10 februarie, dar acestea vor fi în general slabe cantitiativ.

BANAT Vremea va fi rece la începutul intervalului, cu medii termice de 2…3 grade ziua şi – 7.. – 6 grade noaptea, dar între 1 şi 4 februarie se va resimţi un proces de încălzire treptată ce va determina maxime diurne de 12…13 grade şi minime nocturne de 1… 3 grade. Ulterior, până spre 7 februarie, valorile termice vor scădea de la o zi la alta, spre valori normale pentru această perioadă a anului, respectiv temperaturi maxime de 7…8 grade şi minime de – 1…0 grade, medii ce se vor menţine aproximativ constante până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii la nivel local şi, în general, slabe cantitativ, va fi mai mare în jurul datei de 1 februarie şi în intrevalul 5 – 10 februarie.

LA MUNTE

În primele două zile se vor înregistra valori diurne situate, în medie, în jurul a – 4 grade şi nocturne de – 11… – 9 grade, dar în perioada 1 – 5 februarie vremea se va încălzi şi se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 5…6 grade şi ale celor minime de – 2 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Revenirea la normal a regimului termic va fi determinată de răcirea prognozată pentru 6 februarie, astfel încât, în intervalul 7 – 12 februarie, se vor înregistra medii termice comparabile cu cele climatologic normale, respectiv 0 grade ziua şi – 6 grade noaptea, fără variaţii semnificative în cea această a doua săptămână a intervalului de prognoză. Precipitaţii slabe se vor semnala izolat în jurul datei de 2 februarie şi, din nou, în intervalul 6 – 10 februarie.

 

Publicitate