Foto: actualdecluj.ro

Problemele privind proiectul de investiție realizat la Aeroport continua. 50 de milioane de euro a costat pista de aterizare/decolate care s-a realizat doar în parte, respectiv 2100 de metri din cei 3500 metri prevăzuți în proiectul inițial, iar astăzi aflăm că administrația județeană refuză categoric  să-și însușească „calitatea” lucrărilor firmei Construcții Napoca, scriu jurnalistii de la actualdecluj.ro

 În toamna anului 2013, liderul Consiliului Județean de la vremea respectivă, liberalul Horea Uioreanu, anunța cu surle și trâmbițe (vezi Video jos), inaugurarea celei mai importante investiții realizate din bugetul Clujului. Câteva luni mai târziu, același Uioreanu era reținut de DNA (ulterior chiar condamnat la închisoare), pentru că a primit mită de la reprezentantul Construcții Napoca (omul de afaceri Ioan Bene), pentru a-i facilita lucrări conexe în cadrul proiectului pistei. În aceeași speță, directorul Aeroportului David Ciceo a fost și el trimis în judecată pentru o presupusă mită obținută tot de la omul de afaceri Ioan Bene.

La rândul său, omul de afaceri Ioan Bene a fos și el condamnat (în lipsa sa, pentru că nici până în prezent nu a fost adus în țară pentru a-și ispăși condamnarea). Ancheta DNA, de altfel, nu este încă finalizată în privința modului în care s-a derulat această investiție din bani publici, lucru care însă nu a împiedicat conducerea Aeroportului să pună pista în funcțiune, chiar dacă administrația județeană (proprietar al Aeroportului) nu și-a asumat nici prima recepție a lucrărilor, cea efectuată în 2013. Cu atât mai puțin este dispus în prezent Consiliul Județean să închidă ochii la neregulile descoperite în cadrul acestui proeict de investiție, motiv pentru care disputa cu reprezentanții Construcții Napoca s-a mutat în instanță.

Sursa: actualdecluj.ro