Protestul continuă. Clujeanul chemat la audieri de polițiști a schimbat textul mesajului ce poate fi citit din avion

1729

Mesajul cu tentă obscenă inscripționat de un protestatar pe o miriște de lângă Cluj-Napoca a fost șters, după ce autorul lui a fost chemat la audieri de polițiștii de la secția de Poliție Apahida. În locul lui a apărut însă, un altul: ”Vă vedem!”. Pentru a evita eventualele consecințe juridice, Sorin Bobiș, inițiatorul acestei forme de protest, a decis să înlocuiască textul inițial cu un alt mesaj pe care protestatarii din România îl transmit clasei politice și partidului de la putere.

Sorin Bobiș, clujeanul care a devenit cunoscut în toată România după ce a organizat în luna ianuarie ”Marşul Speranţei”, de la Cluj-Napoca spre Bucureşti, tot el fiind inițiatorul protestului non-stop din Piața Unirii din Cluj-Napoca, acolo unde sunt instalate mai multe corturi. Acțiunile de protest ale lui Bobiș sunt îndreptate către Guvernul României și a partidului aflat la putere, PSD. Marșul din ianuarie a fost organizat faţă de modificările la legile justiţiei. Același motiv l-a determinat pe Bobiș să inițieze o nouă formă de protest. Astfel, la data de 21 iunie și-a instalat cortul în Piața Unirii din municipiu, gestul lui fiind urmat și de alți protestatari.

Recent, Sorin Bobiș împreună cu un prieten a găsit o nouă metodă inedită de a-și exprima dezacordul cu acțiunile clasei politice. Acesta a scris un mesaj, direct pe pământ, pe un deal, cu litere uriașe de 60 de metri, pe o suprafață de aproape două hectare. Agenții l-au contactat pe Bobiș și l-au avertizat asupra faptului că vizibilitatea prea mare a mesajului îi poate aduce necazuri. De altfel Bobiș a fost citat, duminică, 22 iulie, la Postul Poliţie din Apahida pentru explicaţii privind mesajul scris pe deal. Încă înainte să fie audiat lui Sorin Bobiș i s-a sugerat de către polițiști să șteargă mesajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here